Όλοι μας
γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να τρώμε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Αλλά τώρα οι
επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν ακριβώς γιατί αυτό είναι τόσο καλό για
εμάς.
Αρχικά, εκτιμούν
ότι όσοι τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν 15% χαμηλότερο κίνδυνο
καρδιακής νόσου και 20% μειωμένη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα.
Και τώρα πλέον
θεωρούν ότι γνωρίζουν τον λόγο.
Εκείνοι που τρώνε
τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν τα υψηλότερα επίπεδα Βιταμίνης C στο αίμα τους.
Το στοιχείο αυτό –
η Βιταμίνη C - βοηθά στην οικοδόμηση των ιστών, οι οποίοι στηρίζουν και συνδέουν τα
όργανα και άλλους ιστούς και είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που
προστατεύει τα κύτταρα και τα βιολογικά μόρια από την φθορά που προκαλείται από
την ασθένεια.
Ερευνητές από το
Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στην Δανία, έκαναν την σύνδεση μεταξύ της Βιταμίνης
C και της μακροζωίας, όταν ανέλυσαν τα Διατροφικά στοιχεία περίπου 100.000 Δανών καθώς επίσης και
δείγματα DNA.
Πηγή: University of Copenhagen
Μετάφραση στα Ελληνικά: Κατερίνα Μηστριώτη