Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το σωσίβιο είναι επικίνδυνο

«Το σωσίβιο είναι επικίνδυνο για τη ζωή σας» Εάν έχετε σιλουέτα σε σχήμα μήλου και όχι σε σχήμα αχλαδιού, με τάση να σχηματίζονται «παχάκια» γύρω από τη μέση σας και σταδιακά δημιουργούν ένα «χαριτωμένο» σωσίβιο, σίγουρα γνωρίζετε πόσο πολύ δύσκολο είναι να απαλλαγείτε από αυτό.

Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πόσο πραγματικό επικίνδυνο είναι το «σωσίβιο» (περισσότερο από το λίπος στους μηρούς ή στα οπίσθια), επειδή αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα ακόμη σοβαρότερα. Δυστυχώς όταν το λίπος εγκαθίσταται στη μέση σας, ακόμη και αυστηρή δίαιτα και άσκηση σπάνια έχουν αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος που μπορεί να αποδώσει!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Διατροφή και Ινομυώματα

Διατροφή για την Αντιμετώπιση Γυναικολογικών θεμάτων – Διατροφή και Ινομυώματα

Τα Ινομυώματα είναι «μη καρκινικές» νεοπλασίες στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας.

Η μήτρα αποτελείται από τρία στρώματα:
1. Τον ορογόνο χιτώνα στο εξωτερικό της.
2. Το μυομήτριο που είναι μαλακό και παχύ και αποτελείται από μυϊκές ίνες – διατείνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και συσπάται κατά τον τοκετό.
3. Το ενδομήτριο που καλύπτει εσωτερικά το μυομήτριο και είναι αρμόδιο για την έμμηνο ρύση.  Αυξάνεται κάθε μήνα υπό την επίδραση των ορμονών και όταν παχαίνει αρκετά και αποπίπτει, η γυναίκα αιμορραγεί.

Μέθοδος SENSITIV IMAGO


ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ SENSITIV IMAGO

Η Υγιεινή Διατροφή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα της Φυσικής Ιατρικής για την Πρόληψη και την Θεραπεία των «Δυσλειτουργιών» που εμφανίζονται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο Ιπποκράτης θεωρούσε την «Δίαιτα» ως το σπουδαιότερο όπλο για την καταπολέμηση των ασθενειών. Με τον όρο «Δίαιτα» δεν εννοούσε μόνον την Διατροφή αλλά και ολόκληρο τον τρόπο ζωής. Στην εποχή μας, υποχρεωμένοι να ζούμε σε περιβάλλον μη φυσιολογικό και με διατροφικές συνθήκες τοξικές, είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας (εάν θέλουμε) ακολουθώντας την Φυσική Ιατρική για Πρόληψη των «Δυσλειτουργιών». 

‘Όταν η Φυσική Ιατρική υπεισέρχεται στην θεραπεία, προσπαθεί να θεραπεύσει την Αιτία και όχι τα συμπτώματα γιατί  «η καταπολέμηση μόνον του συμπτώματος είναι επικίνδυνη για την υγεία»! Εάν δεν θεραπευτεί η αιτία -Ολιστική Αντιμετώπιση του πάσχοντος- υπάρχει ο κίνδυνος να επανεμφανισθεί αυτή ή κάποια άλλη «Δυσλειτουργία»