Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ένας στους έξη καρκίνους του μαστού δεν εμφανίζεται με όγκο.


Μία στις έξη γυναίκες που έχουν καρκίνο του μαστού δεν παρουσιάζει τα τυπικά ενδεικτικά σημάδια της ασθένειας όπως π.χ ένα ογκίδιο. 

Αντί αυτού, περίπου το 17% των καρκίνων του μαστού έχουν άλλα προειδοποιητικά σημάδια όπως πόνο, δερματικά προβλήματα, ή έναν μολυσμένο ή με φλεγμονή μαστό.
Οι γυναίκες των οποίων ο μαστός δεν εμφανίζει κάποιον όγκο, θεωρούν ότι δεν έχουν καρκίνο και έτσι καθυστερούν να πάρουν βοήθεια, υποστηρίζουν οι ερευνητές από το University College του Λονδίνου.
Όταν εξέτασαν τα ιστορικά περισσοτέρων από 2.300 γυναικών οι οποίες είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στην Αγγλία από το 2009, ανακάλυψαν ότι το 17% δεν είχαν τα τυπικά ενδεικτικά σημάδια ενός ογκιδίου.  Στα συμπτώματα «χωρίς όγκο», όπως τα αποκαλούν, περιλαμβάνονται ανωμαλίες στην θηλή, πόνος στο στήθος, δερματικά προβλήματα στην περιοχή, εξελκώσεις, ανωμαλίες στο σχήμα και μολυσμένος ή με φλεγμονή μαστός.  Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίσης οίδημα στο χέρι ή την μασχάλη  ή πόνο στην μασχάλη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μήνυμα της μελέτης είναι ότι:
«Οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή παρουσιαστεί στον μαστό, θα πρέπει να διερευνηθεί το ταχύτερο» !!

Κατερίνα Μηστριώτη  Σύμβουλος Κλινικής Διατροφολογίας και Ολιστικών Εφαρμογών 

ΠηγήΑπό τα πρακτικά του National Cancer Research Institute, Liverpool, November7th, 2016

Μία γυναίκα είναι σαφώς προτιμότερο να μη φθάσει να διαγνωστεί με καρκίνο!                                                                                           Για τον λόγο αυτό:
  
Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!      Ιπποκράτης