Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο σεβασμός μου στους Έλληνες αναγνώστες και φίλους της σελίδας μου, επιτρέπει να προσφέρω όσα από τα κείμενα που αναρτώ - τα οποία στο πρωτότυπό τους είναι στα Αγγλικά - να είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά, ώστε όλοι οι φίλοι μου να ενημερώνονται και να επωφελούνται! Στο τέλος κάθε κειμένου υπάρχει και η πηγή, από όπου και έγινε η μετάφραση.

Τα άτομα με υψηλότερη μόρφωση (ή ανώτερο πνευματικό επίπεδο) είναι ενήμερα για την Εναλλακτική Ιατρική

     
Ενδιαφέρεστε για την Εναλλακτική Ιατρική;
Τότε μάλλον είστε σε καλό δρόμο! 
Πιθανότατα έχετε υψηλότερη μόρφωση ή ανώτερο πνευματικό επίπεδο.
Οι άνθρωποι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε Εναλλακτική ή Συμπληρωματική ιατρική θεραπεία ή ίσως δεν έχουν ακούσει ή γνωρίζουν ελάχιστα γι΄αυτήν – αυτή η έλλειψη γνώσης – αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, έχει πολύ δυνατή σχέση με το χαμηλό μορφωτικό/πνευματικό επίπεδο. 
Το ίδιο ισχύει ακόμη και εάν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση υγείας και  δεν έχει ανάγκη να πάρει βοήθεια από την συμβατική ιατρική.
Οι ερευνητές πήραν ως μοντέλο τον  χρόνιο πόνο χαμηλά στην πλάτη, ένα τεράστιο πρόβλημα για το οποίο η συμβατική ιατρική έχει κάποιες απαντήσεις, εκτός από ισχυρά παυσίπονα.
Συμπληρωματικές θεραπείες, όπως η γιόγκα, ο βελονισμός, η χειροπρακτική έχουν πολλά να προσφέρουν, υποστηρίζουν οι ερευνητές, αλλά οι πάσχοντες που είχαν χαμηλού επιπέδου εκπαίδευση, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να γνωρίζουν γι΄αυτές.
Οι ερευνητές, οι οποίοι βάσισαν τα αποτελέσματά τους σε μια έρευνα 13.000 ερωτηθέντων, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ χρησιμοποιήσει  οποιαδήποτε εναλλακτική μορφή ιατρικής, αναφέρουν ότι είναι ευθύνη των επαγγελματιών υγείας  να ενημερώνουν για την δυνατότητα ανακούφισης μέσω των εναλλακτικών λύσεων, ειδικά όταν δεν έχουν τίποτα στα χέρια τους που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς τους.

Πηγή:  PLOS ONE, 10(6):E0129336                                                                                                                                                              Μετάφραση στα Ελληνικά: Κατερίνα Μηστριώτη