Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Η υπέροχη μουσική των Marconi Union στο «Weightless » επιστημονικά μειώνει το άγχος!!!


Επιλογή,  Επεξεργασία και Μετάφραση ερευνών:      Κατερίνα Μηστριώτη   Σύμβουλος Κλινικής Διατροφολογίας και Ολιστικών Εφαρμογών
Έρευνα:    Mindlab International UK
Επιστημονική Ερευνητική ομάδα υπό τον Dr David Lewis-Hodgson BSc 


Εάν τυχαίνει να βιώνετε μια αγχώδη διαταραχή, ή αισθάνεστε νευρικοί, ανησυχείτε ή φοβάστε,  δεχθείτε ότι όλα αυτά είναι συνηθισμένες αντιδράσεις στις διάφορες καταστάσεις της ζωής.


Ο καθένας έχει τη δική του μέθοδο να ηρεμήσει, είτε κάνοντας  γιόγκα, περνώντας χρόνο στη φύση ή ίσως διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Μια δημοφιλής μέθοδος που ίσως  ήδη έχετε δοκιμάσει είναι να ακούτε μουσική.

Αλλά τι θα λέγατε για μια μουσική – ένα ειδικό κομμάτι - που έχει αποδειχθεί, μετά από επιστημονικές έρευνες, ότι μειώνει το άγχος κατά 65% ;
Το τραγούδι είναι το: « Weightless »  των  Marconi Union το οποίο μπορείτε να ακούσετε στο YouTube.
Σε σύγκριση με όλες τις άλλες μουσικές, όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα άκουγαν το « Weightless » αισθάνθηκαν την μεγαλύτερη αίσθηση χαλάρωσης.

Νευροεπιστήμονες  (ερευνητές νευρολόγοι με γνώσεις εγκεφαλολογίας, νευροενδοκρινολογίας και νευροδικτυακής στατιστικής),  μαζί με μουσικοθεραπευτές και τους Marconi Union εργάσθηκαν επάνω στους  ήχους και  δημιούργησαν ένα μουσικό κομμάτι ακριβώς για αυτόν τον σκοπό!
Η σύνθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά για να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, να μειώσει την κορτιζόλη (την  ορμόνη του στρες)  και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Τα 8 λεπτά γαλήνιας μελωδίας του τραγουδιού αποδείχθηκε ότι χαλαρώνουν κάποιον αρκετά, τόσο ώστε  να κοιμηθεί πολύ γρήγορα. Για τον λόγο αυτό συνιστάται να μην ακούτε την μουσική αυτή ενώ οδηγείτε επειδή μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αισθανθείτε έντονη υπνηλία! Απολαύστε την όμως όταν θέλετε να μειώσετε το άγχος και να βρείτε την προσωπική σας ηρεμία.
Παρατίθεται  κατάλογος των 10 κορυφαίων χαλαρωτικών μουσικών κομματιών που προτείνει η ερευνητική επιστημονική ομάδα της  Mindlab International:

1.   « Weightless »    by Marconi Union
2.   «We Can Fly»   by Rue du Soleil  (Café Del Mar)
3.   « Canzonetta Sull'aria »   by Mozart
4.   « Someone Like You »    by Adele
5.   « Pure Shores »            by All Saints
6.   « Please Don't Go »    by Barcelona
7.   « Strawberry Swing »  by Coldplay
8.   « Watermark »        by Enya
9.   « Mellomaniac »   (Chill Out Mix)  by DJ Shah
10.                   « Electra »    by Airstream