Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δεν σκοπεύω να γεράσω γρήγορα και έχω τον τρόπο !!!


Έρευνα: Emory University School of Medicine Atlanta-USA   
Πηγή:  Cell Reports,doi:10.1016/j.celrep.201.07.047                                                             

Πως;   Άλφα-Λιποϊκό Οξύ!!!
Το Άλφα-Λιποϊκό Οξύ (ALA)  μειώνει τις διαδικασίες γήρανσης του οργανισμού!
Η αλήθεια είναι βέβαια πως κανένας δεν θέλει να γεράσει ή να υποφέρει από τα χρόνια προβλήματα της γήρανσης.  
Αλλά η γήρανση, όπως υποστηρίζει επιστημονική ομάδα στο Emory University School of Medicine στην Ατλάντα των ΗΠΑ,  θα μπορούσε να μην είναι αναπόφευκτη εάν πιστέψουμε στα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από αυτό το  συγκεκριμένο στοιχείο Διατροφής.
Επισημαίνεται ότι το Άλφα-Λιποϊκό Οξύ (ALA) εμφανίζεται να έχει την δυνατότητα να αντιστρέψει τις χειρότερες συνέπειες των χρόνιων ασθενειών όπως της Αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση των αρτηριών) και του Διαβήτη.
Λειτουργεί διεγείροντας τον οργανισμό να παράγει περισσότερη Τελομεράση, το ένζυμο που ευνοεί την ανάπτυξη των Τελομερών (τα προστατευτικά καλύμματα στο τέλος των χρωμοσωμάτων).
Η μείωση του μήκους των Τελομερών είναι σημάδι γήρανσης του οργανισμού και επίσης συντελεί στην διαδικασία της γήρανσης.
Το Άλφα-Λιποϊκό Οξύ είναι ένα δυνατό αντιοξειδωτικό που παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό και βοηθά τα κύτταρα να μετατρέψουν την Γλυκόζη σε ενέργεια.
Βρίσκεται  επίσης στο κόκκινο κρέας και στην μαγιά της μπύρας  αλλά, πιο εύκολα, μπορείτε να το πάρετε και ως Συμπλήρωμα Διατροφής, μια επιλογή ιδιαίτερα σημαντική για τους χορτοφάγους.

Κατερίνα Μηστριώτη  -   Σύμβουλος Κλινικής Διατροφολογίας και Ολιστικών Εφαρμογών