Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Προβιοτικά …και για το στήθος !!!!

Έρευνα :        Cleveland Clinic's Genomic Medicine Institute USA

Ερευνητές:   Dr.Charis Eng, MD, Ph.D.  – Dr. Stephen Grobmyer, MD - Dr Hannah Wang  MD - Dr. Jessica Altemus MD -  Dr. Farshad Niazi MD  - Dr. Holly Green MD - Dr.Benjamin C. Calhoun MD - Dr. Charles Sturgis MD -  Dr. Stephen R. Grobmyer MD.
Πηγή:  Oncotarget, 2017;DOI: 10.18632/oncotarget.21490 Breast tissue, oral and urinary microbiomes in  breast cancer. 

Επιλογή, Επεξεργασία και Μετάφραση κειμένων: Κατερίνα Μηστριώτη  Σύμβουλος Κλινικής Διατροφολογίας και Ολιστικών Εφαρμογών
Πρόταση:  Τακτικός – ανά τρίμηνο - έλεγχος κατάστασης της υγείας ολοκλήρου του οργανισμού με Τεχνολογία Βιοσυντονισμού «Sensitiv Imago» από την Κατερίνα Μηστριώτη * (βλ. τέλος άρθρου)


Η εξέλιξη πολλών ασθενειών επηρεάζεται  από τα βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο σώμα, τα γνωστά μας μικρόβια!
Οι περισσότερες έως τώρα έρευνες ήταν σχετικές με τα βακτήρια του εντερικού συστήματος, το «εντερικό μικροβίωμα» - το οποίο παλαιότερα λεγόταν εντερική χλωρίδα - ή με τα βακτήρια του πεπτικού συστήματος.

Οι επιστήμονες υποψιάζονταν από καιρό ότι μικροβίωμα υπάρχει και στον ιστό του μαστού και παίζει ρόλο στον καρκίνο του μαστού, αλλά αυτό δεν είχε τεκμηριωθεί.

Η ερευνητική ομάδα στο Cleveland Clinic, στο Ohio ΗΠΑ, έκανε το πρώτο βήμα προς την κατανόηση της σύνθεσης των βακτηρίων στον καρκίνο του μαστού, αποκαλύπτοντας διακριτές μικροβιακές διαφορές μεταξύ υγιούς και καρκινικού ιστού του μαστού.                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Ο επικεφαλής της έρευνας DrCharis EngMDPhD,
πρόεδρος του Cleveland Clinics Genomic Medicine Institute και διευθυντής του Κέντρου Γενετικής Υγείας, δήλωσε:

«Είναι η πρώτη μελέτη που εξετάζει τόσο τον ιστό του μαστού όσο και τις απομακρυσμένες περιοχές του σώματος, για βακτηριακές διαφορές σε σχέση με τον καρκίνο του μαστού. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την μικροβιολογία πριν από τον σχηματισμό καρκίνου του μαστού και να προχωρήσουμε στην πρόληψη με προβιοτικά ή αντιβιοτικά»

Σύμφωνα με την έρευνα, η περιοχή του μαστού έχει το δικό της «μικρο-μικροβίωμα» και ένας υγιής ιστός μαστού έχει ποσότητα από ένα «καλό» βακτήριο, γνωστό ως Methylobacterium, ένα εύρημα που θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα προοπτική στη μάχη κατά του καρκίνου, η οποία προκάλεσε 571.000 θανάτους το 2015 και είναι ο κορυφαίος καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Στην έρευνα εξετάσθηκε ο ιστός 78 ασθενών που είχαν υποβληθεί σε μαστεκτομή για καρκίνωμα ή καλλυντική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης μαστού.
Εξετάστηκε επίσης, συγχρόνως, στοματικό έκπλυμα και ούρα για να προσδιοριστεί η βακτηριακή σύνθεση αυτών των απομακρυσμένων σημείων του σώματος.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι τα δείγματα ούρων των καρκινοπαθών είχαν 
αυξημένα επίπεδα θετικών κατά gram βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των  Staphylococcus και  Actinomyces  (Σταφυλόκοκκος και Ακτινομύκητας).

Με αυτό υποδηλώνεται ότι ο καρκίνος του μαστού θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με προβιοτικά  και πρεβιοτικά εάν ο ιστός υποβάλλετο σε εξέταση για βακτηριακές ανισορροπίες.

Ο DrStephen GrobmyerMD επικεφαλής του τμήματος Χειρουργικής Ογκολογίας και Διευθυντής των Υπηρεσιών Μαστού στην Cleveland Clinic και συνεργάτης του επικεφαλής συντάκτη της έρευνας, δήλωσε:

«Εάν μπορέσουμε να στοχεύσουμε συγκεκριμένα προκαρκινικά  βακτήρια, ίσως είμαστε σε θέση να κάνουμε το περιβάλλον λιγότερο φιλικό προς τον καρκίνο και να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες θεραπείες. Βεβαίως έπονται επιπλέον μελέτες, αλλά αυτή η έρευνα αποτελεί πρώτο βήμα για την καλύτερη κατανόηση του σημαντικού ρόλου των βακτηριακών ανισορροπιών στον καρκίνο του μαστού».

Με χρηματοδότηση από το Κέντρο Μεταμοσχευτικής Νανοϊατρικής, οι DrSGrobmyer  και DrCEng συνεργάζονται με ερευνητές στην Μέση Ανατολή για να αναπτύξουν νέες θεραπείες όπου χρησιμοποιούν τη νανοτεχνολογία για να παράγουν αντιβιοτικά τα οποία θα δρουν απευθείας στις αποικίες των βακτηρίων στον καρκίνο του μαστού.


* Η Τεχνολογία Βιοσυντονισμού του  «Sensitiv Imago»  προσφέρει την δυνατότητα να έχουμε πλήρη εικόνα της υγείας μας και εντοπίζει διαταραχές στο αρχικό στάδιο πριν ακόμη εκδηλωθούν.  
Έτσι λοιπόν – πολύ συνοπτικά στο παρόν άρθρο και εκτενέστερα στο τμήμα της σελίδας που αναφέρεται αποκλειστικά στο «Sensitiv Imago» - μπορούμε:                            
   
1. Να έχουμε την ποιοτική αξιολόγηση της λειτουργικής κατάστασης του οργανισμού με μορφή εικόνας.
   
2. Να εντοπίσουμε παθολογικές διεργασίες όπως επίσης και βακτήρια, μύκητες στα όργανα στα αρχικά τους επίπεδα  πριν την εξέλιξή τους σε παθογόνα.

o   3. Να εντοπίσουμε τις εστίες των διαταραχών και τις περιοχές του οργανισμού που βιώνουν το μεγαλύτερο τοξικό φορτίο.

o   4. Να εντοπίσουμε τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες τροφών, έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων.


5.  Να επιλέξουμε αναλόγως την ειδικότητα του γιατρού που ενδεχομένως θα πρέπει στην συνέχεια να επισκεφθούμε. 
    
6.  Να αρχίσουμε την θεραπεία μας εγκαίρως.

Η μέθοδος είναι εξαιρετικά οικονομική, μη επεμβατική, ανώδυνη, ακίνδυνη ακόμη και σε παιδιά και ο χρόνος που απαιτείται είναι μόνον 60 – 90 λεπτά της ώρας.