Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Εύκολα «Αναψυκτικά» από τα χεράκια σας για δροσιά, ενυδάτωση, υποστήριξη του οργανισμού και εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του σώματός σας !!!



Επιλογή,  Επεξεργασία και Μετάφραση δημοσιεύσεων:   Κατερίνα Μηστριώτη   Σύμβουλος Κλινικής Διατροφολογίας και Ολιστικών Εφαρμογών
Πηγή  US National Library of Medicine -  National Institutes of Health

Τώρα το καλοκαίρι, με αγάπη από εμένα για όλους εσάς, όπως το υποσχέθηκα, σε αυτό μου το άρθρο σας δίνω οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας αρωματισμένο και γευστικό νερό, με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
Πραγματική απόλαυση !!!


1.     «Νερό με Κανέλλα»

Είναι ένα υπέροχο, ασυνήθιστα δροσιστικό ποτό γεμάτο αντιοξειδωτικά στοιχεία και αντιφλεγμονώδη ένζυμα που θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του σώματός σας.

Υλικά:
Κανέλα Κεϋλάνης σε ραβδάκια
Νερό


Οδηγίες: 
Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτιάξετε το «Νερό με Κανέλλα»:
Α) Ρίχνετε σε μια κανάτα 2 φλιτζάνια νερό και 2-3  ραβδάκια κανέλα Κεϋλάνης και  αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μια νύχτα. Η κανέλα θα δώσει στο νερό την γεύση και τα στοιχεία της και θα είναι έτοιμο να το πιείτε το πρωί.

Β) Εάν προτιμάτε λίγο περισσότερο χρώμα στο νερό της κανέλας σας, δοκιμάστε να βράσετε την κανέλα σε μια κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά μαζί με 1 ραβδάκι κανέλα. Εάν θέλετε περισσότερο από 1 φλιτζάνι, προσθέστε ένα ραβδάκι κανέλας για κάθε επιπλέον φλιτζάνι νερό. Μόλις τελειώσετε, χρησιμοποιήστε το νερό που έχει πλέον πάρει όλα τα στοιχεία της κανέλας, θεωρώντας το «συμπυκνωμένο»  προσθέτοντας κρύο (ή ζεστό) νερό για να το συμπληρώσετε.

2.   «Νερό με Μάραθο»   

Ο Μάραθος με την λεπτή και γλυκιά γεύση του, βοηθά πολύ στην διαδικασία της πέψης και στην μείωση της θερμοκρασίας του σώματος.  Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να «κόβει» λίγο και την όρεξη, γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να πίνετε ένα φλιτζάνι "Νερό Μάραθου" πριν από το μεγάλο σας γεύμα.

Υλικά
1 λίτρο νερό
2-3 κουταλιές σούπας σπόρους μάραθου


Οδηγίες:
Ξεκινήστε βάζοντας το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε τους σπόρους μάραθου και κατεβάζετε από την φωτιά.  Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει, μπορείτε να το πιείτε.
Εναλλακτικά:  Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους μάραθου σε ένα ποτήρι  νερό.              
Αφήστε τους μια ολόκληρη νύχτα, στραγγίξτε το νερό το πρωί και απολαύστε ένα δροσιστικό και αναζωογονητικό ρόφημα που θα μειώσει  την θερμότητα του σώματός σας
Αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερη δόση απλά αυξήστε τις ποσότητες.
Μπορείτε να το βάλετε σε μπουκάλι στο ψυγείο και να το καταναλώσετε στην διάρκεια της ημέρας.   


3.    «Νερό με Αγγούρι»





Το «Νερό με Αγγούρι»  είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και υγιείς, αφού είναι αρκετά δροσερό και μπορείτε να το απολαμβάνετε όλη την ημέρα. Είναι Πλούσιο σε Βιταμίνες Β που διατηρούν υγιή επιδερμίδα αλλά και σε Κάλιο, και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις Υπερτροφές !!

Υλικά:
Ένα φρέσκο ​​αγγούρι
Νερό



Οδηγίες:
Καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε ροδέλες μεσαίου μεγέθους.
Εναλλακτικά μπορείτε να μην αφαιρέσετε το φλούδι.
Ρίξτε τις ροδέλες σε μια κανάτα και καλύψτε τις με νερό.
Προσθέστε λίγο πάγο για να τις διατηρήσετε βυθισμένες και αφήσετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Το πρωί σουρώστε σε ένα μπουκάλι και κρατήστε το για να πίνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.


4.   «Νερό με Τζίντζερ»



Δοκιμασμένο και υπέροχο, το «Νερό με Τζίντζερ»  καταπραΰνει τους πόνους, τις φλεγμονές, τη ναυτία, τον έμετο, ισορροπεί την θερμοκρασία τους σώματος,  μπορεί ακόμη και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.


Υλικά:
Ένα κομμάτι τζίντζερ περίπου 2 πόντους
4 φλιτζάνια νερό





Οδηγίες:
Τρίψτε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ και βάλτε τα σε νερό να βράσουν.
Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βάλτε το καπάκι και αφήστε το τζίντζερ να εκχυλιστεί για 10 λεπτά.
Στραγγίξτε αφαιρώντας το τριμμένο τζίντζερ.
Αφήστε να κρυώσει ή βάλτε το στο ψυγείο εάν το προτιμάτε δροσερό ή κρύο.
Λόγω της πικάντικης γεύσης του, εάν θέλετε, θα μπορούσατε να προσθέσετε λίγο μέλι ή λεμόνι για γεύση και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία.


5.    Νερό καρύδας



Το νερό καρύδας είναι από τις καλύτερες θεραπείες για τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και την καταπολέμηση των θερινών προβλημάτων υγείας όπως η αφυδάτωση και οι καλοκαιρινές μολύνσεις.




6.    Μέντα




Ετοιμάστε  αφέψημα μέντας και δροσίστε ολόκληρο τον οργανισμό σας.












7.     Ρόδι





Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ροδιού κάθε μέρα για να παραμείνετε δροσεροί









8.   Ροδάκινα και Βερίκοκα

Αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς χυμό από βερίκοκα και ροδάκινα!
Εάν τώρα το καλοκαίρι εμφανίσετε δερματικά εξανθήματα και πόνους, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική θερμοκρασία του σώματός σας.

Απλά συμπεριλάβετε  ροδάκινα & βερίκοκα  στη διατροφή σας για να πάρετε Κάλιο, Βιταμίνη Β12, Βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην επισκευή του δέρματος και  ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματός σας.
Φτιάξτε ένα ποτήρι χυμό βερίκοκου ή ροδάκινου, προσθέστε λίγο πάγο (προαιρετικά και λίγο μέλι) και ξεδιψάστε !!!