Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα

Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα: Η ενότητά τους έχει αποδειχθεί επιστημονικά και μας θεραπεύει.

Η πηγή των ασθενειών φαίνεται άγνωστη παρ’ όλες τις έρευνες: Οι επιστήμες με θέμα τον άνθρωπο, όπως Ιατρική, Ψυχολογία, Βιολογία κτλ. έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε, όπως και στις περισσότερες επιστήμες, μία υπέρ-εξειδίκευση που επιτρέπει, με μακροχρόνιες προσπάθειες, την βαθιά ανάλυση, διατύπωση θεωριών και πειραματικές διαδικασίες.

Οι γνώσεις μας για τον άνθρωπο προχωρούν λοιπόν σταθερά σε κάθε ειδικότητα και η τεχνολογία παρουσιάζει θεαματικά αποτελέσματα, όπως η παρατήρηση του εσωτερικού του σώματος, τα καινούρια υλικά για τη κατασκευή προθέσεων, οι χειρουργικές διαδικασίες, μεταμοσχεύσεις, βλαστοκύτταρα, παρατήρηση της εγκεφαλικής λειτουργίας, κτλ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πληθώρα εξειδικευμένων μηχανημάτων με τα προγράμματά τους είναι πίσω από αυτές τις προόδους. Παράλληλα, οι φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούν, μετά από πολύχρονες έρευνες, νέα μόρια για νέα φάρμακα. Ζούμε λοιπόν σε ένα μοντέρνο κόσμο και θα περιμέναμε να έχουμε αισθητή βελτίωση της υγείας μας, τόσο στο βίωμα του καθενός, όσο και βελτίωση καθρεφτιζόμενη στις στατιστικές του πληθυσμού.

Ταραμοσαλάτα και Ταραμοκεφτέδες

Αλήθεια γνωρίζετε τι είναι ο ταραμάς, πρόκειται για αβγά ψαριού. Τα έχουμε αγαπήσει πάρα πολύ τα αβγά ψαριού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού. Φερ’ ειπείν ο ακριβότερος μεζές του κόσμου το χαβιάρι είναι τα αβγά του οξύρυγχου. Τρώμε τα αβγά του σολομού το γνωστό σε όλους μας μπρικ, τα αβγά της πέστροφας σαν ένα υποκατάστατο του χαβιαριού και τέλος τα αβγά του μπακαλιάρου που δεν είναι τίποτα άλλο από τον γνωστό μας ταραμά.

Αβγά του μπακαλιάρου είναι ο αγαπημένος ταραμάς. Ο μπακαλιάρος αλιεύεται στις βόρειες θάλασσες και πέρα από τον Αρκτικό κύκλο από μικρούς στολίσκους τόσο των Σκανδιναβικών χωρών, όσο και της Ρωσίας. Ελάχιστες από τις ποσότητες που ψαρεύονται καταναλώνονται φρέσκιες. Μερικές καταψύχονται, άλλες φιλετάρονται, οι μεγαλύτερες όμως ποσότητες αλατίζονται καλά και κρεμιούνται σε ειδικά σύρματα να αερίζονται καλά. Έτσι λοιπόν δημιουργείται ο γνωστός μας και μη εξαιρετέος μπακαλιάρος υγράλατος (ο αλμυρός), όπου είναι ο αγαπημένος μας μπακαλιάρος με την συνοδεία σκορδαλιάς.