Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Αντί για γλυκό…..


Με γλυκιά διάθεση και αγάπη, σας προσφέρω ορισμένα  νόστιμα και υγιεινά σνακ και γλυκά χωρίς αυγά και βούτυρο, που δεν είναι... βόμβες θερμίδων και η γεύση τους μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία  για κάτι γλυκό.
Ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι η  ιδανική επιλογή για σνακ στην διάρκεια της ημέρας! 
                                                                                                      Κατερίνα Μηστριώτη


 Cheesecake της στιγμής

Απλώνετε σε 2 cream crackers ή μπισκότα digestive 
μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών 
και 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη.










Ρολά μπανάνας με φυστικοβούτυρο


Υλικά:            Mία τορτίγια ολικής αλέσεως, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο.

Εκτέλεση:     Απλώνετε το φυστικοβούτυρο στην τορτίγια. Κόβετε την μπανάνα σε φέτες και προσθέστε την στην τορτίγια.
Τέλος, τυλίγετε προσεκτικά την τορτίγια. 











Στραγγιστό γιαούρτι με ταχίνι


Ρίχνετε μέσα στο multi ένα στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά 
και 1-2 κουταλιές ταχίνι με μέλι ή σοκολάτα 
και προσθέτετε από πάνω 1 μπισκότο digestive.









Ζεστή κρέμα με βρώμη



Υλικά για 1 μπολ:  2/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης, 1 κουταλιά του γλυκού μέλι, 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα, 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ή αποξηραμένα cranberries.

Εκτέλεση:    Ανακατεύετε τη βρώμη, το γάλα και το μέλι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε για μερικά λεπτά ακόμη (μέχρι να φουσκώσει η βρώμη).  
Από πάνω γαρνίρετε με κανέλα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή cranberries.





Γιαούρτι με ρόδι και ακτινίδιο




Σε 1 μπολ ανακατεύετε 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά μαζί με ρόδι  (3-4 κουταλιές της σούπας), 1 ακτινίδιο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλιά της σούπας καρύδια χοντροκομμένα και  1 κουταλιά της σούπας μπουκιές βρώμης.














Παγωτό μπανάνα ή φράουλα

Υλικά: 1 μεγάλη μπανάνα ή 1 φλιτζάνι φράουλες, ¼ φλιτζάνι γιαούρτι με 2%  λιπαρά, 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα, 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη κουβερτούρα.


Εκτέλεση: Τοποθετείτε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα τη μπανάνα στην κατάψυξη σε φέτες. 
Την βγάζετε και την τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι.
Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια τα βάζετε σε μπολ.  Από πάνω, πασπαλίζετε την τριμμένη κουβερτούρα και τα αμύγδαλα.

Μους με κακάο, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς



Υλικά: 1 μπανάνα πολύ ώριμη, 1 μικρό αβοκάντο πολύ ώριμο, 1 κουταλιά της σούπας κακάο, 1 κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μπλέντερ την μπανάνα, το αβοκάντο και το κακάo.
 Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, τα βάζετε σε 1 μπολ και ρίχνετε από πάνω τα φιστίκια.

Tip: Μπορείτε να πασπαλίσετε την κρέμα με άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.

και λίγο πιο δύσκολα……


Τρουφάκια

Υλικά (για περίπου 25 τρουφάκια): 6 κουταλιές της σούπας βρώμη, 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, 2 κουταλιές της σούπας καρύδια, 2 κουταλιές της σούπας cranberries, τρούφα από σοκολάτα υγείας. 

Εκτέλεση: Καβουρδίζετε τους ξηρούς καρπούς και αλέθετε ελαφρώς στο μπλέντερ.  Προσθέτετε στο μπλέντερ τα cranberries ή κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο (για παράδειγμα σταφίδες ή σύκα) και αλέθετε λίγο ακόμη.
Σε μπολ, ανακατεύετε τη βρώμη, το ταχίνι, το μέλι και την κανέλα και στη συνέχεια προσθέτετε και τα υλικά από το μπλέντερ.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγη βρώμη ακόμη (ώστε να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας) ή αν τα θέλετε πιο γλυκά, λίγο μέλι ακόμη.
Μπορείτε να δοκιμάσετε το μείγμα για να δείτε αν σας αρέσει.
Στο τέλος, σχηματίζετε μικρές μπαλίτσες και τις περνάτε από την τρούφα.
Τις αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν και τις απολαμβάνετε!


Μους με κακάο, αβοκάντο και φρέσκα φρούτα


Υλικά:  4 ώριμα αβοκάντο,  1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας,  4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας μέλι ή περισσότερο ή λιγότερο όσο θέλετε για να γλυκάνετε,   55 γραμ. σκούρα σοκολάτα 72% ή παραπάνω- λειωμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, κτυπημένη κρέμα καρύδας για επικάλυψη, ψιλοκομμένες φράουλες, βατόμουρα, κεράσια και ροδάκινα,  φρέσκια μέντα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:  Αφαιρέστε το φλούδι του αβοκάντο και το κουκούτσι  και βάλτε το στο μίξερ.   Χτυπήστε μέχρι να λιώσει καλά και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέστε το γάλα, το κακάο, το μέλι, τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάστε και προσθέστε γλυκαντικό εάν θέλετε.
Χτυπήστε στο μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να γίνει εντελώς κρέμα.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε: όπως είναι ή να βάλετε από πάνω χτυπημένη κρέμα καρύδας - ή σε στρώσεις!
Είναι ενδιαφέρον να κόψετε τα μούρα και τα φρούτα και να τα βάλετε επάνω από την κρέμα και έπειτα να προσθέσετε μερικά φρέσκα φύλλα μέντας.

40
Μους ταχίνι-σοκολάτα

Υλικά: 400 γρ. φυτική σαντιγύ, 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλη της επιλογής σας, 6 κουτ. σούπας ταχίνι, 3 κουτ. σούπας μέλι, 100 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια,  Λίγο ξύσμα σοκολάτας,  Λίγα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, Λίγες σταφίδες σουλτανίνα.

Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μίξερ την σαντιγύ για 5 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη.
Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι.
Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.
Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στην μους ταχινιού.
Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, μέχρι να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Μοιράζετε την μους σε μπολ και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε μπορείτε να διακοσμήσετε με ξύσμα σοκολάτας, αμύγδαλα και  σταφίδες.